About

eu_sv

 

Vilka vi är

Denna internationella workshop är en del i Integral Leadership for Transition (LiFT), ett pågående EU-Grundtvig finansierat projekt.

LiFT är ett samarbete mellan:

1) Institute for Integral Studies (IFI) i Tyskland, ansvarig Elke Fein, initiativtagare till LiFT, researcher in business administration, leadership and organization studies, C.E.O. of Institute for Integral Studies

2) Norwegian University for Science and Technology (NTNU) i Norge, ansvarig Jonathan Reams, Associate Professor at NTNU

3) Business School of Lausanne i Schweiz, ansvarig Katrin Muff, dean of the Business School Lausanne

4) Center for Integral Leadership i Österrike, ansvarig Christiane Seuhs Schöler, Business Consultant, specialized in Post-Conventional Organization and Leadership

5) Initiativ Samutveckling (iS!) i Sverige, ansvarig konsult inom förändringsledning, grupp- och organisationsutveckling.

Initiativ Samutveckling är en svensk partipolitiskt obunden organisantion och allt arbete utförs på ideell basis. http://samutveckling.se

 

Bakgrund

I respektive deltagarland arrangerar och faciliteras LiFT gruppen en workshop med ett angeläget tema för samhällsutveckling. I den svenska workshopen samarbetar iS! med organisationen Skolvåren som sedan 2013 uppmuntrat till att ställa sig frågan ”Varför skola?”.

Att iS! valt skolan som tema för den svenska workshopen är att vi vill se skolan i ett större perspektiv. När t.ex. landets utrikesminister uttalar sig om skolfrågor kan det låta så här: Tidigare betyg och bättre klassrumsdisciplin. Det är nästa steg som utbildningsminister Jan Björklund vill ta för att förbättra den svenska skolan (SvD 140218). Medias förhållningssätt i skolfrågor är oftast att rapportera negativa händelser och smala partipolitiska uttalanden.

Vi vill lyfta samtalet om skolan från betygssystem, skolpeng, disciplin etc. till en högre komplexitetsnivå som rymmer hur vi bäst rustar barnen för att leva i och leda framtidens samhälle. Vad det är för lärande och kunskaper som behövs? Vad är det för samhälle vi ska rusta för? Det här är inte frågor för ett fåtal experter. Det är frågor för den kollektiva intelligensen där kunskaper, erfarenheter och reflektioner från människor med engagemang i framtids- och skolfrågor möts.

Workshopen

Workshopen är interaktiv och samlar deltagare både från Sverige och internationellt med engagemang för framtidens skola. Mycket erfarna processledare från LiFT projektet leder dagen.

Baserat på metoden Collaboratory 50+20 hoppas vi kunna ge ett betydande bidrag både till debatten och föreslå lösningar för ett långsiktigt arbete för framtidens skola. Interaktivt kommer olika infallsvinklar till tals samt framtidsvisulalisering i linje med Theory U följt av ”Open Space grupper” och självorganiserande nätverk för kunskapsutbyte, nya möten eller annat.

Tid och plats:
Den 23 augusti 2014 kl 09.30-16.30 på Globala Gymnasiet, Hornsgatan 93 i Stockholm

Transport: 250 meter från tunnelbanestation Zinkensdamm

Anmälan:
Mycket gärna nu direkt och senast 20 augusti 2014 på www.liftsweden.com

Avgift: Deltagande är gratis. Donation för att bidra till hyran av lokal uppskattas och kan lämnas på plats. Eftersom antalet platser är begränsat kommer anmälda som inte lämnat återbud debiteras 500 kr.

Förtäring: Elever på skolan kommer att sälja fika mot kontant betalning mellan kl 9.00- 15.30. Lunch kan inhandlas på restauranger i närheten eller medtag picknick lunch att äta på skolgården eller i skolans lokaler. Överskott från elevernas försäljning går till studieresor i andra samhällskulturer.

Information: för mer information se fliken invitation eller kontakta Karin Finnson karinfin@me.com eller Ann Hultman Jacobsson frokenann@gmail.com

 

namnteckning

Karin Finnson, projektledare LiFT Sweden

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s